Anda kidal?? | Zikr The Jalanan Sepi Perantau

Ahad, 22 November 2009

Anda kidal??


Kidal oh kidal!



Adakah anda tergolong dalam golongan ini?

Jangan risau dan takut, zik pun kidal juga.

Tapi memang diakui, zik menghadapi banyak masalah dalam menggunakan gadget-gadget untuk orang tangan kanan.

Nak menulis pun ada problem, bila guna dakwat basah. Hampeh !!

Malah dikatakan umur orang kidal lebih pendek.

Tapi makan , zik pakai tangan kanan.

Main gitar, tangan kanan,

Guna mouse tangan kanan.

Bawak motor mestila guna tangan kanan nak press minyak.

Kereta, taktau nak bawak. Hehe , lesen pun takda.

Sesiapa yang kidal? cepat mengaku! kongsi sikit.


Info dan cerita dari kawan-kawan blog mengenai Kidal ,

http://katakandengankata.wordpress.com/2008/07/02/28/
http://ida81.wordpress.com/2009/03/30/info-kelebihan-si-kidal/
http://azwasaini.blogspot.com/2008/01/kidal.html

8 comments:

jue berkata...

best topic ni..jue pun kidal gak..hehe..tp kn nape ade stgh org kdg2 pndng org kidal ni semcm je..mksdnye mcm x suke la..mcm bt keje gune tgn kiri ni x elok la pd dorg..abis tu nk bt mcm mane kn da mmg mcm ni..

Zikr the Jalanan Sepi Perantau berkata...

10% jer dalam dunia ini yang kidal dan lelaki lebih ramai kidal.. erm.. yang tak suka tuh biasanya orang2 tua, sebab diaorang tak suka bila time makanla biasanya.. yang lain tuh setakat nie ok jer..

jue berkata...

time mkn pki tgn kanan la..xkn nk pki tgn kiri kot hehe..ade ke org yg kidal mkn pki tgn kiri gak abg zik??

Zikr the Jalanan Sepi Perantau berkata...

ada...

TedRichie berkata...

hi.. slam kenal... blogwalk... vrooom~~~ den kidal gk... rpob nk men gita jek... sbb men tgn kanan... tulis kt whiteboard susah gk... tp kta kne syukur dr org xde tangan... singgah2 la blog den... byk info coming soon.. blog baru... c yah all

Zikr the Jalanan Sepi Perantau berkata...

betul juga. dari yang takda tangan langsung tuh...syukur aku

♥ juhairah ♥ berkata...

jue ni pon kidal jgk. hehehe.. nk kuis kuali dgn senduk pon susah. tp dah biase sbena nye ngn benda2 ni. ye la.. tp jue bangga jue kidal. istimewa gtu. pastu slalu org kate org kidal ni kreatif. jue prasan kejap jue kreatif. hihi.. skarang ni tgh blaja dlm bidang interior design. kreatif x, kreatif x jue ni? :D

Zikr the Jalanan Sepi Perantau berkata...

wah jue..ye ker... erm.. kira kreatif lah tuh..huhu