Mahu Exchange Link? | Zikr The Jalanan Sepi Perantau

Sabtu, 5 Disember 2009

Mahu Exchange Link?


Rantai yang berlainan warna, tetapi fungsi tetap sama.

Salam perjuangan. Kali ini entry lebih kepada promote blog , Hehe.

Kenapa perlu exchange links ? Tak payah explain panjang , semua orang dah tau kelebihan exchange links ini. Cuma, yang menjadi masalah bagi Zik nie, malu nak bagitau kat blog orang lain tuh. Bagi Zik , bila dah ada ini tentunya dapat kita :-

1. Untuk mendapatkan trafik ke blog dengan mudah dan cepat.


2. Pagerank akan meningkat. (dari 999999 ke no1, hehe )


3. Dapat tambah kawan baru (macam team bola sepak, tak pun kira team blogger).


4. Blog akan popular, bila link kita ada dekat blog-blog orang lain. (macam artis lah pulak)


5. Membina rangkaian blog dengan pantas. (pengaruh yang besar, kira ada orang backup kita kalau kena belasah!)

6. Nasihat menasihati, (mana yang salah, dakwah pun boleh).

7. Berkongsi maklumat, mana yang terlebih mana yang terkurang. (Kurang ajar, tolong ajarkan).

8. Boleh jenguk-jenguk apa cerita terbaru kawan kita nie. (Blog A, kenapa tak update? busy ker?)

9. Yang ini secara personally, Zik punya ada masalah update link, dia jadi tak update, bila dkat blog orang lain , yang macam nie, korang tengok.

Masalah 1.

Masalah 2.

Sebab itu, bila dekat Dashboard , bilamana orang dah follow kita punya update, dia tak update. Rugi jer , sapa jadi follower Zik. Tak tahu salah siapa? mungkin Zik kot, tentah mana setting tak tahu, benda in iterjadi bila Zik nak reg RSS tuh. Terus dia tak update. Menyesal tak sudah. Tetapi blog Zik yang lain ok, takda masalah. Hanya blog Zik yang ini. Sesiapa yang boleh tolong. Huhu.


So, kepada sesiapa yang mahu Exchange link di Blog Zikr The Jalanan Sepi.

Caranya sangat mudah. Silalah komen diruangan ini. Habis cerita.Jadi kawan-kawan .. Jangan malu dan jangan segan.


Akan di link di post bawah ini dan tepi gadget ,kalau dah banyak sangat, peduli apa!


4 comments:

cik zatil berkata...

tak tahu lak macamana nak tolong zik, cube tanya kat otai-otai blogger..huhu..

tinggalkan link post neh terus kat dorang senang dorang nk tgk trus ur prob..

Decorater [MisS N] berkata...

ape maksud zikri ek? org yg berzikir ke?
my anak buah pon name zikri..die sgt comel n maybe akan ensem :)

Zikr the Jalanan Sepi Perantau berkata...

cik zatil:- nak tanya kat sapa ek? khai?? takut seyh..


decorater:- zikri maksudnya ingatan ku.. lebih kurang zikir la.. maksudnya...

Seri berkata...

tentang blog tak update tu kerana feedburner ada masalah. seri juga sekarang menghadapi perkara yang sama sejak awal bulan september ini.
sebab paling utama kerana selalu copy paste dari microsoft word ketika buat posting.