Zik terjumpa sebuah flyer M*M | Zikr The Jalanan Sepi Perantau

Jumaat, 25 Disember 2009

Zik terjumpa sebuah flyer M*M


 Sebuah flyer (apa ke benda nie?)

Salam semua, untuk kita kongsikan bersama, kita ambil perkara yang positif ya!.Dalam flyer itu ada terkandung ayat-ayat yang memberi perangsang untuk teruskan perjuangan ini.



4 JENIS ORANG.

1. ORANG KAYA YANG SEDAR DIRI

"Sentiasa bersyukur akan nikmat yang diterima dan sentiasa membantu sesama insan. Alhamdulillah melimpah ruah lagi rezeki anda".

Komen Zik:-
Tak ramai sebenarnya golongan ini yang ada dalam dunia ini. Dermawan ini tidak kiralah dari segi duit , idea, suka menolong, ataupun amal jariah semasa masih hidup.

2. ORANG KAYA YANG LUPA DIRI

" Cepat-cepat insaf dan kembali ke pangkal JALAN KEHIDUPAN. Bukan apa, taktu DIA tarik balik dan hidup kembali susah".

Komen Zik:-
Entahlah, ramai kot. Kalau tiap-tiap tahun bayar zakat , (bukan zakat fitrah). Itupun dah kira alhamdulillah.

3. ORANG MISKIN YANG SEDAR DIRI

"Sentiasa mencari peluang untuk berubah ke arah yang lebih baik dan sentiasa berfikiran positif serta sanggup menghadapi cabaran dan dugaan demi sebuah PERUBAHAN DALAM HIDUP"

Komen Zik:-
Usaha tangga kejayaan.

4. ORANG MISKIN YANG TAK SEDAR DIRI

"Mereka tahu mereka susah, tetapi masih berlagak macam tak susah. Mereka ada IMPIAN, tetapi mereka tidak ada KEINGINAN dan KESANGGUPAN. Mereka inilah orang yang malang.

Komen:-
Mintak dijauhkan, tangan yang memberi lebih baik dari menerima.

P/s: Tak join pun M*M nie. just ambik input dia jer.
Sebarang komen dan cadangan, dialu-alukan.


11 comments:

z i e s y a berkata...

sumeny bergantung pd fahaman masing2..klu da jelas insyAllah xkan lpe dri..
kn?

HAZWAN17 berkata...

ok je MLM ini...tp jangan taksub sgt la....sampai memaksa2,

dinsblog berkata...

mcm2 cara nak tarik org join.

Angelosanora berkata...

mlm multi level marketing ar.... owh.... okay

Nikel Khor berkata...

visit me at Nikel Khor

apa itu?

Zikr the Jalanan Sepi Perantau berkata...

ermm. betul jugak... bergantung kepada individu itu sendiri sebenarnya....

diaien berkata...

Sebut MLM semua orang takut...
semua orang lari...

Aku tak pernah serik join MLM ni.
Masyuk beb. Tapi nak kena ada usaha la. Ramai orang takut tu bukan apa, takut rugi. Tapi apa punca rugi???

Diri masing-masing sebenarnya.
Dah join, tapi tak wat apa2, camana nak dapt duit.

Ngan MLM ni memang senang nak buat duit.

Bak kata Donald Trump, andai kata dia bankrup, perniagaan yang akan dia bukak semula adalah MLM

jimie berkata...

bukan stakat MLM jew..kdg bila kita sebut bisnes intenet..sume kate tipu laa pe laa...sbnrnya pendapat aku...x kesah pape bisnes yg kita jalankan slagi tak langgar hukum hakam...yg pnting usaha..rezeki tuhan ade kat memana jew...x kesahlaa org tu buat MLM ke, perniagaan konvensional ke takpun perniagaaan virtual...usaha adalah tangga kejayaan

Zikr the Jalanan Sepi Perantau berkata...

usaha tangga kejayaan..hehe..

Tanpa Nama berkata...

mengapa tidak:)

Tanpa Nama berkata...

membaca seluruh blog, cukup bagus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...