Buat banner di createbanner.com | Zikr The Jalanan Sepi Perantau

Isnin, 4 Januari 2010

Buat banner di createbanner.com

 


Salam semua. Apa khabar? harap sihat semuanya.

Hehe kali ini zik nak kongsikan satu lam web yang menawarkan membuat banner mengikut saiz dan kehendak kita secara percuma.



Cuma, ia masih terhad dari segi profesional dan cool,  untuk di edit , dan tak boleh buat macam ala-ala animation (flash player).

Kalau nak lagi cantik buat sendiri pakai software adobe photoshop dan sewaktu dengannya.
Zik pun buat pakai paint jer.Hehe serius tak pandai guna adobe photo-shop.

Salah satu kegunaan banner ini ialah untuk mempromosi laman web/blog kita di sesebuah forum, website dan juga blog yang mendapat hit traffic yang tinggi.

Zik pun belasah je. Ada boleh setting dia. Cuma ,zik malas nak buat dengan betul. Kamu semua bole cuba,

di website http://www.createbanner.com

Selamat mencuba.


0 comments: