9 perkara yang anda lakukan ketika lampu merah di traffic light. | Zikr The Jalanan Sepi Perantau

Selasa, 27 Julai 2010

9 perkara yang anda lakukan ketika lampu merah di traffic light.

Lama betul tunggu traffic light nak hijau nie!


Berikut adalah 9 perkara yang anda lakukan ketika lampu merah  di traffic light. Kadang-kadang menunggu traffik light memang berjanggut dibuatnya. 

1. Sms, call. Bahaya!!
2. Mengurat awek/pakwe disebelah. Hai boleh berkenalan.
3. Tidor, tak cukup tidor, malam overtime banyak kerja.
4. Make up, adjust tudung dekat cermin side mirror, eh tak dekat cermin atas.
5. Berzikir, alhamdullillah.
6. Ambil gambar guna handset.
7. Main game kat handset. Game ular.
8. Bukak lagu, radio. Cari siaran yang clear.
9. Live blogging (perrggh. Memang hantu blogging betul). 

Ad idea lain yang boleh dikongsikan bersama? Kongsikan ya! Selamat mencuba.

17 comments:

nas berkata...

aku ske jerk main enset tatkala bosan menunggu bilalah lampu trafik nak bertukar ke ijau....huhu :P danger tuh..ahhahaa

blogging???? mustahil!!!

Zikr the Jalanan Sepi Perantau berkata...

live blogging adala.. pakai handphone punya.. tak pernah try ke??

pawaka19 berkata...

em main enjit-enjit semut..sapa sakit naik atas..hehe

piewahid berkata...

check bulu idung kat rear view mirror!

Ery Farieha berkata...

4,6,8 selalu
hehehee
tgk cermin tu plg slalu
ekekeke

Vanilla Popsicle berkata...

nyanyi kuat2! :D

fahmi ibrahim berkata...

tak perlu tunggu brenti kat traffic light nak msj nk call.. tgh drve pn ada iorg msj n call..

Tambah lagi perkara yang boleh dilakukan

tukar kasu... tukar selipar
makan burger

zulkbo berkata...

salam..
ha ha..layan
cd lagu baru la jawabnya..

***kenapa blog saya tak boleh
detect entri terbaru anda?

Donny Ien berkata...

berangan....tutt,padan muka kena hon :)

nick berkata...

salam zik.. ni en tajul yg penah ngajar OB n ITB dulu... just found ur blog, so nice... tp sy skang ni dah x ngajar kt KPMSI dahhh

miZz_nizZ berkata...

haha..xngurat, tp dok usya 2 awek dlm kete.haha.mengharap diblas pndangan!hahaha

coodeang berkata...

Sepanjang laluan pergi balik kerja dah tak banyak traffic light. Yang apa pun merahya tak lama. Nak korek lobang hidung pun dapat servis sebelah je.

puteri berkata...

kira2..
10
9
8
7
.
.
.
.
berapa lama lagi akan hijau..
hek3

suri berkata...

makan hambeger MD hehehe,,

Si Panda berkata...

makan.. makan.. makan.. :p

Thoha berkata...

banyak juga perkara bahaya yang terbuat..memang kena selalau berhati2 di jalan raya..

Zikr the Jalanan Sepi Perantau berkata...

terima kasih semua.. tak terlarat.. nak menjawabnya..hehe..

en tajul... selamat datang ke blog ini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...