9 sebab kenapa orang perlahankan kereta bila ada orang eksiden. | Zikr The Jalanan Sepi Perantau

Sabtu, 24 Julai 2010

9 sebab kenapa orang perlahankan kereta bila ada orang eksiden.

Berikut adalah 9 sebab utama kenapa orang memperlahankan kenderaan kereta bila adanya kemalangan.


  1. Sebab prihatin, nak tolong kepada mangsa yang menimpa musibah itu.
  2.  Nak amik no ekor. 
  3. Sebabnya, kerja sebagai truck/penarik kereta yang bertugas mengambil kereta yang eksiden tuh
  4. Sebab kereta memang slow. 
  5. Sebab takut ada polis dekat depan, nak buat roadblock. 
  6. Peluang masuk televisyen, yela bila dah eksiden, mesti ada wartawan berita datang nak buat liputan. 
  7. Bawak slow sebab nak beri pengajaran dekat anak-anak dekat belakang. Hah tulah, bawak laju-laju macam orang tepi tuh, kan dah eksiden. 
  8. Orang depan pun bawak slow, macam ne nak laju!!
  9. Nak tahu jenis kereta apa yang eksiden, so tak nak beli lah kereta tuh. Trauma!!
Apepun,  berhati-hati dijalan raya . 

9 comments:

FaQiRaH iLaLLAH berkata...

assalamu'laikum..

salam singgah kembalik ~ :D

surihati_ku berkata...

mungkin juga sb org tu nak jadi wartawan kot huhu..

nnti dia nak jadi penyampian berita pd kwan-kawan dia hehee.. ckp tadi aku jalan ada eksiden blh....

blog wrpress tak ok lagi ke hehehe..apa mslah apa tu zik??

surihati_ku berkata...

mungkin juga sb org tu nak jadi wartawan kot huhu..

nnti dia nak jadi penyampian berita pd kwan-kawan dia hehee.. ckp tadi aku jalan ada eksiden blh....

blog wrpress tak ok lagi ke hehehe..apa mslah apa tu zik??

sayang berkata...

sokong nombor 8 !
nak tambah no 10 : sebab nak tengok macammana teruknya eksiden heheh

Donny Ien berkata...

mau tengok plat no..hehe

etomyam berkata...

yg no. 2 tu memang ramai tu hahaha

annfrendly berkata...

hihi..
selalu orang slow sebab nak tengok orang yang eksiden tu.. kekadang.. jalan sebelah kanan yang eksiden.. tapi belah kiri pun abes jem.. semua sebab nak tengok eksiden tu.. bukan nak tolong... huuuhuu.. memacam perangai kan..

cybernetic88 berkata...

sbb polis ada. hahaha. roadtax xbayar lagi. lol. haha :P

Zikr the Jalanan Sepi Perantau berkata...

@sayang: hehe betul tuh

@donny: biasa la tuh

@tomyam: itu memang biasa orang cari tuh..

@annfrendly:- tulah pasal... tak paham dibuatnya

@cybernetic88:- lesen takda ..hehe