Air suam serikan wajah. | Zikr The Jalanan Sepi Perantau

Isnin, 26 Julai 2010

Air suam serikan wajah.


Air suam, dicampur dengan garam secukup rasa.

Wajah cantik memang diidamkan oleh kaum wanita terutamanya. Bagi mendapatkan wajah yang cantik dan berseri, campurkan (satukan) air suam dengan sedikit garam, secukup rasa (1 sudu teh memadai).  Kacau hingga garam hancur, basuk muka dengan menggunakan air garam ini setiap pagi, sebelum mandi. 

Sumber Mingguan Wanita, Edisi Jun 2010.

7 comments:

Wan Perlis berkata...

petua utk awek muda ni

etomyam berkata...

aku pun nak kulit cantik jugak :D

BIZZNURSE berkata...

Salam, teringat masa 1st jumpa husb kat Ice skating Pyramid. Mase tu umurnya dah 31 tp nampak muda,,,kata dier (mase tu) dier tak minum ais, minum air suam je.
Biler dh kawin die start suke minum ais (saya suka minum ais-teh ais dan sebangsa dgnnya)...
Mmg ade beza lah dr segi kulit..hehe skrg dh kurang awet muda ;)

zikrie berkata...

waa.. bgs ni..x)
sentiasa muda.. mn tau muka yg x bape nk ensem ni jd encem ke..x)

cybernetic88 berkata...

aku suka minum air suam. mke aku cantik kn.auww. hahaha. bgus untuk aliran badan. :D

hanif berkata...

simple petua ni,nak buat la...umur pun dah meningkat...:)

pawaka19 berkata...

ptt la wanita sekarang xsuka minum air selain air suam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...