IPTS tipu kursus, pelajar berputih mata. | Zikr The Jalanan Sepi Perantau

Sabtu, 24 Julai 2010

IPTS tipu kursus, pelajar berputih mata.

Salam semua, diharapkan anda sihat sejahtera.

Mengenai tajuk diatas, kesian aku tengok pelajar baru yang mahu melanjutkan pengajian ke peringkat yang lebih tinggi, memandangkan peluang ke IPTA memang sangat susah dan juga persaingan dari seluruh malaysia.


Lebih 2000 aduan dibuat oleh pelajar ini, 

Diantara taktik yang mereka gunakan ialah istilah tangguh permohonan MQA, mengikat pelajar supaya sambung belajar di tempat yang sama.


Serta, mangsa ditipu kerana sijil yang mereka belajar tidak laku, mendapatkan kerja, di pasaran kerja.


Oleh yang demikian, kepada pelajar semua, sebelum memasuki mana-mana ipts yang agak meragukan, sila bertanya kepada yang pakar, ataupun sila rujuk di website ini,

4 comments:

Sharinginfoz berkata...

kena hati2 sikit ngan ipts ni

surihati_ku berkata...

huhu tulah dugaannya..apapun sblum kita nak joit satu institusi tu kita perlu tahu detailnya svra terperinci..

duit bukan sng nak cari,tapi nak berhabis dlm sekelip mata mmg stu pkara yang senag..

suri mintak maaf sb lama tak ke blog suri.smlam pun just jeguk blog kejap2 je..anak ada ssh skit.mana smpat jer suri terjah..huhu..

tiba2 plak mlm tadi ada mnum kopi byk trus tak leh tdo..tu yg g melantak posting ttg jam hehee..

suri ingatkan slh masuk umh tadi..hhehee

annfrendly berkata...

isk..pandai dorang wat helah kan...
kesian bebudak yang dah belajar kat situ.. sia2 aje.. sebab tak diiktiraf.. nak keje gan gov terpaksa pakai SPM.. huhuu :(

Gransazer berkata...

tp xsemua kn..huhu~
sy student ipts jugak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...