Sahur bersama Junior Ex KPMSi (KOLEJ PROFESIONAL MARA SERI ISKANDAR) | Zikr The Jalanan Sepi Perantau

Rabu, 3 September 2008

Sahur bersama Junior Ex KPMSi (KOLEJ PROFESIONAL MARA SERI ISKANDAR)

Nostalgia terkenang kisah lalu KPMSI (KOLEJ PROFESIONAL MARA SERI ISKANDAR)
Sahur di kedai makan area-area kampung baru. Semua makan nasi goreng. Cuma jenisnya lain-lain. Depan kanan gambar , Paklah dan kiri Shark.Bahrain yang sedang berseloroh cerita-cerita lama semasa di KPMSi

Pada malam 2 ramadhan, Zik dapat dari pesanan ringkas (SMS) Mesej dari Saifullah (Paklah). Zik , nak gi jumpa malam nie leh x? Zik dok kampung baru erk? area ,mana? Macam tak percaya, dapat jumpa mereka ini. Pak lah, Shark, dan juga Bahrain(baen).

Jadi malam itu, sempatlah diaorang datang rumah zik. Sambil dok tengok pemandangan KLCC yang bercahaya. Sembang lah cerita buat apa sekarang, politik sikit, flash back. Cerit latar belakang yang selalu pergi (background) . Antaranya, Taman Maju, SIDEC, Kedai Rahmat, Medan KId, Medan Gopeng, Medan Selera (hehe), Pasaraya Halida, Stasen Minyak petronas taman maju, Bandar Universiti, Parit, dan Sebagainya.

Sebenarnya banyak yang kami cerita, tapi kalau nak menulisnya jenuh! Dah lama tak jumpa, mesti banyak cerita yang nak dikongsi.

Rindu di KPMSi masih lagi menebal di hati ini. tetapi apakan daya, demi meneruskan perjuangan yang tidak pernah selesai, terpaksa hadapinya dengan tabah.
Ketika ini, Shark sedang rancak cerita pasal politik. Pergh bukan main lagi. Kalah Pak Lah yang dekat depan tue.

0 comments:

Related Posts