Zikr The Jalanan Sepi Perantau

Isnin, 16 September 2013

Kenapa dah jarang update blog personal nie??

Susah juga nak jawab, sebabnya sekarang kotmitmen dengan kerja memang 120% gitu. Ditambah lagi, aku nih tengah kumpul duit nak kahwin tahun depan katanya. Insyallah. Sebenarnya, tak juga..Aku lebih update dekat blog wordpress. Blog personal jugak, tapi memang rojak carma-merba. 

Apepun, kalau rasa nak delete blog nih. Sayang jugak. Biarkan jerla, ianya bersawang dan tak perlu nak update kaw-kaw punya. 

Persaingan blogger dari masa-ke semasa. 

Selasa, 12 Februari 2013

Dah lama tak update, 2013 first entry da!!

Inilah masa yang ditunggu tunggu. Bukan takda masa langsung , cuma mungkin aku terlalu malas nak login blog aku nie. Hehe. Apepun, teruskan kehidupan anda demi masa depan yang cemerlang. Sekian terima kasih untuk lebaran kali ini, amboi dah macam raya pulak. Haha!!

Ahad, 22 April 2012

lelaki kacak di hujung bulan 4



Alamak sudah menghampiri bulan 5, blog aku nampaknya tak dapat nak top first page google.com mahupun google.com.my. Ini kerana tiada konsisten link (baclinks) yang cukup diperlukan untuk mendapat tempat di hati google. Aku terpaksa mengaku, ia bukan sesuatu yang mudah dan juga kehebatan kesemua para blogger malaysia tempatan yang pandai mencari peluang dan konsisten menyebabkan mereka terus kekal dan kukuh kedudukan mereka ini. 

ONN page dan OFF page perlu seimbang!!